SoundMine 2024

SoundMine

Ontdek en ontwikkel jouw compositietalent met SoundMine 2024, een exclusieve intensieve cursus voor jongvolwassenen met een grenzeloze passie voor componeren en creëren. Gedurende vijf intensieve dagen, onder deskundige begeleiding van een gedreven team bestaande uit Diederik Glorieux én gastcoach Annelies Van Parys (compositie), Jorrit Tamminga en Lucas Lebrun (electronics) en Hannes Vanlancker (engraving), werk je toe naar een presentatie van jouw eigen compositie.

De cursus biedt een internationale focus, waarbij je de kans krijgt om getalenteerde professionals uit binnen- en buitenland te ontmoeten en je creatieve perspectief te verrijken in een internationale setting. Onder top-notch coaching laat je je inspireren en begeleiden door vooraanstaande componisten, die hun expertise delen om jouw talent te perfectioneren.

Dit jaar staat in het teken van componeren voor orkest (i.s.m. Antwerp Symphony Orchestra), en word je ondergedompeld in de wereld van de gemengde en elektronische muziek.

SoundMine 2024 gaat verder dan een reguliere compositiecursus door bijzondere partnerships aan te gaan, met kans op een unieke uitvoering waardoor je composities tot leven gebracht worden en een breder publiek bereiken.

Ter nagedachtenis van Wim Henderickx, bezieler van SoundMine.

SoundMine 2024 wordt geïnitieerd en georganiseerd door Musica Impulscentrum in samenwerking met Landcommanderij Alden Biesen, Antwerp Symphony Orchestra en Centre Henri Pousseur.

Voor wie

Jongeren tussen 15 en 35 jaar met een grondige muzikale kennis en passie voor componeren.

Kostprijs

480 euro (inclusief maaltijden en overnachting in een tweepersoonskamer)

Selectie

Deze cursus is gericht op jonge professionals uit binnen- en buitenland. Selectie is gebaseerd op je motivatie, ingezonden partituren, geluidsopnamen en je potentieel.

Inschrijven

Grijp deze kans en schrijf je in vóór 1 mei 2024. Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De selectie wordt bekendgemaakt begin juni 2024.

Wanneer

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2024

Waar

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen

© Marc Ras

SoundMine

Een groep veelbelovende jonge componisten verlegt vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding, met deskundige coaching van de beste kunstenaars en docenten. Klinkt je als muziek in de oren? Dat is het ook! SoundMine is een internationale stage waarmee we componisten hun kwaliteiten nog verder helpen ontplooien. We verkennen nieuwe stijlen en […]

Bekijk project