SoundMine 2024

SoundMine

Ontdek en ontwikkel jouw compositietalent met SoundMine 2024, een exclusieve intensieve cursus voor jongvolwassenen met een grenzeloze passie voor componeren en creëren. Gedurende vijf intensieve dagen, onder deskundige begeleiding van een gedreven team bestaande uit Diederik Glorieux én gastcoach Annelies Van Parys (compositie), Jorrit Tamminga en Quentin Meurisse (electronics) en Hannes Vanlancker (engraving), werk je toe naar een presentatie van jouw eigen compositie.

De cursus biedt een internationale focus, waarbij je de kans krijgt om getalenteerde professionals uit binnen- en buitenland te ontmoeten en je creatieve perspectief te verrijken in een internationale setting. Onder top-notch coaching laat je je inspireren en begeleiden door vooraanstaande componisten, die hun expertise delen om jouw talent te perfectioneren.

Dit jaar staat in het teken van componeren voor orkest (i.s.m. Antwerp Symphony Orchestra), en word je ondergedompeld in de wereld van de gemengde en elektronische muziek. Stel je de sensatie voor van het horen weerklinken van jouw meesterwerk op 28 mei 2025 in de prestigieuze Koningin Elisabethzaal.

SoundMine 2024 gaat verder dan een reguliere compositiecursus door bijzondere partnerships aan te gaan, met kans op een unieke uitvoering waardoor je composities tot leven gebracht worden en een breder publiek bereiken.

Ter nagedachtenis van Wim Henderickx, bezieler van SoundMine.

SoundMine 2024 wordt geïnitieerd en georganiseerd door Musica Impulscentrum in samenwerking met Landcommanderij Alden Biesen, Antwerp Symphony Orchestra en Centre Henri Pousseur.

Voor wie

Jongeren tussen 15 en 35 jaar met een grondige muzikale kennis en passie voor componeren.

Data

Coaching: 1 tot 5 juli 2024
Slotconcert TIMES ACADEMY: 3 juli 2024 om 20.30 uur
Toonmoment: 5 juli 2024

Slotconcert TIMES ACADEMY

Het slotconcert van TIMES ACADEMY, uitgevoerd door het gerenommeerde ensemble HERMES, belooft een avond vol innovatie en muzikale pracht te worden. Tijdens dit concert kunt u genieten van vier schitterende werken die de verbinding zoeken tussen akoestische instrumenten en elektronica:

Tina Geroldonger: Underground Spin
Jasmine Karimova: The Whale
Elizabete Rudzinska: Frammenti
Richard He: Letters in November

Wanneer

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2024

Waar

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, Bilzen

© Marc Ras

SoundMine

Een groep veelbelovende jonge componisten verlegt vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding, met deskundige coaching van de beste kunstenaars en docenten. Klinkt je als muziek in de oren? Dat is het ook! SoundMine is een internationale stage waarmee we componisten hun kwaliteiten nog verder helpen ontplooien. We verkennen nieuwe stijlen en […]

Bekijk project