Summerschool 2023: Polyfonie voor Antwerpen 

Summerschool

Tijdens de jaarlijkse Summerschool buigen we ons samen met een groep zangers over oude partituren. Dat doen we in het kader van Laus Polyphoniae (Festival van Vlaanderen Antwerpen) met het festivalthema ‘Antwerpen Townscape / Soundscape’. Voor de editie van dit jaar maken we een selectie van motetten, misdelen en andere composities die in de Antwerpse kerken van de 16de eeuw klonken. Of die gedrukt werden op de persen van Plantyn of Phalesius. Heden en verleden komen samen, en jij bouwt eraan mee! Als zanger wordt jij gecoacht door internationale experten, zodat we het resultaat van deze intense en toffe week zingen kunnen laten horen tijdens het toonmoment op 27 augustus in AMUZ.

Summerschool wordt georganiseerd door Musica Impulscentrum, AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen, en Cappella Pratensis. De begeleidende zangexperten zijn onder andere Stratton Bull, Andrew Hallock en Pieter De Moor.

Voor wie

Professionele en pre-professionele zangers en gevorderde amateurs.

Kostprijs

300 euro

De prijs is inclusief een aantal concerttickets voor Laus Polyphoniae. Accommodatie is niet inbegrepen, maar beschikbaar in elke prijscategorie (er is een uitstekende jeugdherberg vlakbij en een brede keuze aan hotels).

Voor de deelnemende cursisten selecteerden we volgende concerten van Laus Polyphoniae:

  • Graindelavoix: 22 augustus 2023 om 22:15, Carolus Borromeuskerk
  • Lezing Wendy Wauters: 23 augustus 2023 om 13.00, AMUZ
  • Comet Musicke: 24 augustus 2023 om 13.00, AMUZ
  • Perrine Devillers & Ariel Abramovich: 25 augustus 2023 om 13.00, AMUZ
  • Cupertinos: 25 augustus 2023 om 20.00, Sint-Pauluskerk

Deadline

23 juni 2023

Het aantal plaatsen is beperkt.

Selectie

We selecteren op basis van een curriculum vitae en stembereik.

De selectie wordt in de eerste week van juli 2023 bekendgemaakt.

Wanneer

Summerschool: maandag 21 tot en met zondag 27 augustus 2023
Concert: zondag 27 augustus 2023 om 11.00 uur

Waar

Locatie nader te bepalen, Antwerpen

© Johan Beckers

Summerschool

Wil je als jonge, professionele muzikant of gevorderde amateur graag een echte masterclass meemaken? Gecoacht worden door internationale experten? Dan ben je helemaal op je plek in Summerschool. Samen met andere cursisten werk je rond een historisch repertoire en het musiceren vanuit bestaande bronnen staat centraal. Je uiteindelijke resultaten worden gepresenteerd tijdens een toonmoment of […]

Bekijk project